[32 FOTO EKSKLUSIF] Percutian Santai TMJ & Gelagat Comel Tunku Khalsom Di Pulau Tinggi, Mersing!

457
0
SHARE

Siapa yang tidak kenal dengan Tengku Mahkota Johor atau lebih dikenali sebagai TMJ. Selain menggalas tugas sebagai Tengku Mahkota, baginda kini semakin sibuk dengan tanggungjawab sebagai Presiden FAM. Walaupun baginda sering dihentam oleh ‘haters’, namun baginda tetap menjalankan tugas demi menaikkan nama FAM.

Dari sudut tertentu, baginda dilihat sangat fokus menjalankan tanggungjawab sehingga ada pihak yang melabel baginda sebagai ‘penyibuk’ di dalam FAM. Walaupun baginda sibuk dengan aktiviti seharian, baginda tidak akan sesekali mengabaikan keluarga kecil yang dibina dengan kasih sayang.

Baginda turut berkongsi dalam fanpage Johor Southern Tigers aktiviti bersantai antara baginda sekeluarga di sebuah tempat eksklusif di perairan Pulau Tinggi, Mersing, Johor.

Persekitaran alam yang sungguh tenang dan damai dapat dirasakan oleh sesiapa sahaja yang melihat gambar TMJ sekeluarga dengan keindahan alam sekeliling dengan warna air laut yang biru.

Baginda berkongsi gambar yang dilihat sangat cantik dan eksklusif dengan sentuhan seni bina yang tampak mewah dan unik.

Pulau Tinggi yang merupakan sebuah pulau tropika yang mempesonakan. Ia adalah tempat yang sesuai untuk mereka yang menginginkan ketenangan diri dari kesibukan bandar.

Terletak 20 batu nautika Tenggara Mersing di Pantai Timur Laut China Selatan, pulau ini terkenal dengan suasana santai dan kecantikan fizikal semata-mata. Walaupun ia adalah sebuah pulau terpencil dan hampir tidak disentuh, ia adalah mudah diakses.

Perjalanan untuk ke sini dari daratan Mersing mengambil masa lebih kurang 30 minit perjalanan dengan kelajuan bot dari Jeti Tanjung Leman ke pulau tersebut. Pulau Tinggi adalah persekitaran yang ideal untuk percutian keluarga, percutian romantik atau percutian pengembaraan.

Pulau ini mempunyai kedudukan geografi yang menarik, di mana ia terletak di tengah-tengah pulau, berdiri 600 meter di atas paras laut.

Ia juga terdiri daripada 8 pulau kecil yang sesuai untuk ‘island-hopping’, berenang dan snorkeling.

Pantainya yang panjang dan dipenuhi dengan gua, adalah rumah kepada terumbu karang yang penuh dengan kehidupan laut, menjadikannya syurga untuk fotografi di bawah air. Diisytiharkan sebagai Taman Laut dilindungi, Pulau Tinggi juga menempatkan sebuah muzium, pusat penetasan penyu, serta sebuah perkampungan Melayu yang menawan.

Jom layan gambar-gambar menarik di bawah.

Kredit : Johor Southern Tigers Page

Loading...
SHARE